String Q & A

String Q-A



Ques 1. what is the output for the below code?

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
void ustrcpy(char *d, char *s);

int main()
{
   char name1[15] ="hello";
   char name2[15] ="ptinstitute.in";
   ustrcpy(name1, name2);
   printf("\n %s", name2);

   return 0;
}

void ustrcpy(char *d, char *s)
{
    d=s;
}
options:
A. ptinstitute.in
B. compiler error
C. runtime error
D. not print anything



Ques 2. what is the output for the below code?

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
void ustrcat(char d[], char s[]);

int main()
{
    char name1[15] = "good";
    char name2[15] ="ptinstitute.in";
    ustrcat(name1, name2);
    printf("\n %s", name1);
    return 0;
}

void ustrcat(char d[], char s[])
{
    int len1, len2,i;
    len1=strlen(d);
    len2=strlen(s);
    for(i=len1; i

Ques 3. what is the output for the below code?
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
int main()
{
    char name1[] = {'g', 'o', 'o', 'd'};
    char name2[] ="ptinstitute.in";

    printf("\n %d %d", sizeof(name1), sizeof(name2));
    printf(" %d", sizeof(name1[1]));
    return 0;
}

options:
A. 5 15 1 
B. compiler error 
C. 5 14 3
D. 4 15 1


Ques 4. what is the output for the below code?

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
void ustrcpy(char *, char *);

int main()
{
    char name1[15];
    char name2[] ="ptinstitute.in";
    ustrcpy(name1, name2);
    printf("\n name1 = %s", name1);
    printf(" name2 = %s", name2);
    return 0;
}

void  ustrcpy(char *d, char *s)
{
    int i;
    for(i=0; i

Ques 5. what is the output for the below code?
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
int main()
{
    char name1[] = {'g', 'o', 'o', 'd','j','k'};
    char name2[] ="ptinstitute.in";

    int ii[]={2,3,4,5,6,7,8};

    printf("\n %d %d", sizeof(name1), sizeof(name2));
    printf(" %d", sizeof(&name1));

    return 0;
}

options:
A. 7 15 4
B. compiler error 
C. 4 4 4
D. 6 15 4


Ques 6. what is the output for the below code?
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
char *str;
void fun(char *s);

int main()
{
    strcpy(str, "ptinstitute.in");
    fun(str);
    printf("\n %s",str);
    return 0;
}

void fun(char *s)
{
    printf(" %s",s);
}

options:
A. compiler error
B. runtime error
C. ptinstitute.in ptinstitute.in
D. ptinstitute.in


Ques 7. what is the output for the below code?
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
void fun(char *s);
int main()
{
    char *s1 = "hello";
    char *s2= "good";

    while(s1!= s2)
    fun(s1);

    return 0;
}

void fun(char *s)
{
    printf("\n %s",s);
}

options:
A. compiler error
B. Infinite loop
C. hello
D. good


Ques 8. what is the output for the below code?
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
int main()
{
    char *s1 = "hello";
    char *s2 = "good";
    printf("\n %d", s2-s1);
    return 0;
}

options:
A. 6
B. 111
C. o
D. compiler error


Ques 9. what is the output for the below code?
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
int main()
{
    char s1[] = "welcome";

    char *s2=s1;
    s2 =s2[1] -s2[3];
    printf("\n %s",s2);

    return 0;
}

options:
A. runtime error
B. compiler error
C. 2
D. lcome


Ques 10. what is the output for the below code?

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
int main()
{
    char s1[] = "welcome";

    printf("\n %s %s",&s1[1], &s2[2]);

    return 0;
}

options:
A. run time error
B. elcome lcome
C. compiler error
D. welcome welcome
  

Ques 11. what is the output for the below code?

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
int main()
{
    char s1[] = "welcome";
    printf("\n %c %c %c",*(s1+1), s1[2], 3[s1]);
    return 0;
}

options:
A. compiler error
B. e l c
C. runtime error
D. elcome lcome come


Ques 12. what is the output for the below code?

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
int main()
{
    char s1[] = "welcome";
    printf("\n %s %s", s1+3, s1+s1[1]-s1[6]);
    return 0;
}


options:
A. welcome welcome
B. come welcome
C. compiler error
D. runtime error


Ques 13. what is the output for the below code?

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
int main()
{
    char s1[1][1][2][4] = {'w', 'e', 'l', 'c', 'o', 'm', 'e', '

Ques 13. what is the output for the below code?
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
int main()
{
char s1[1][1][2][4] = {'w', 'e', 'l', 'c', 'o', 'm', 'e', '\0'};
printf("\n %s ", ***s1);
return 0;
}
options:
A. welcome
B. compiler error
C. runtime error
D. welcom
'}; printf("\n %s ", ***s1); return 0; } options: A. welcome B. compiler error C. runtime error D. welcom

Ques 14. what is the output for the below code?

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <string.h>
int main()
{
    int i=0;
    int len;
    char *s1 = "welcome";
    char *p;

    p=(char *)malloc(10);
    len=strlen(s1);

    do{
        p[i] = s1[++i];
    }
    while(i

Ques 15. what is the output for the below code?
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

char * changecase(char *s2)
{
    char *t= (char *)malloc(15);
    int i;

    for(i=0; i<15; i++)
    {
        if(s2[i] >= 65 && s2[i]<97)
            t[i]=s2[i]+32;
        else
            t[i]=s2[i];
    }
    t[i]=0;
    return t;
}

int main()
{
    char *s1 = "PTINSTITUTE.IN";
    char *t=changecase(s1);
    printf("\n %s", t);
    return 0;
}

options:
A. PTINSTITUTE.IN
B. ptinstitute.in
C. compiler error
D. runtime error


Ques 16. what is the output for the below code?

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
void swap(int *p, int *q)
{
    int  t=*p;
    *p=*q;
    *q=t;
}

int main()
{
    int p=33, q=55;
    swap(&p,&q);

    printf("\n%d, %d", p, q);
    return 0;
}

options:
A. 33 55
B. 55 33
C. compiler error
D. runtime error



Answers

1. A 2. B 3. D 4. A 5. D 6. B 7. B 8. A 9. A 10. C 11. B 12. B 13. A 14. B 15. B 16. B